26 Ekim Hasta Hakları Günü - 2023
31 Ekim 2023

26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ

Hasta hakları, esas olarak insan haklarının sağlık hizmetlerine uygulanmasını ifade etmektedir. İnsanın vazgeçilemez, devredilemez haklarını gözeterek,
hasta ve sağlık çalışanlarının korunduğu sağlık hizmet standartları ortaya koymaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.
Hasta Hakları Günü ile hasta hakları konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

"26 Ekim Hasta Hakları Günü" kapsamında hastanemiz bünyesinde; yöneticilerimiz tarafından hasta/hasta yakınları ziyaret edilerek dilek, öneri, şikayetleri dinlenmiş,
hastalıkları hakkında bilgi alınmıştır. Hasta/hasta yakınlarına broşür dağıtılarak hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.
Hastanemiz eğitim salonunda personelimize “Etkili İletişim “konulu eğitim düzenlenmiştir.

000-26 Ekim Hasta Hakları Günü 2.jpg

001-26 Ekim Hasta Hakları Günü 3.jpg